maandag 11 maart 2013

BC dozen!

Maandag 'Hocus pocus doos!'
Hocus pocus doos! Vandaag was de start van het thema dozen. In de klas vonden de kleuters de toverdoos van Jules, een heel speciale doos waarmee Jules alles kon doen. De doos kon omgetoverd worden tot een auto, een boot, een trommel, een bed,...
Met de toverdoos van Jules konden wij ook écht toveren! Een groene snoep werd een rode snoep...
Wat waren de kleuters goede tovenaars!

 
In de klas stond ook nog een doos met daarin een verhaaltje. Het verhaal ging over Pieter, een jongen die ook een toverdoos heeft.  Na het verhaal mochten de kleuters met de dozen experimenteren, alle dozen werden omgetoverd! Mauro, Tarquin, Nand en Artuur toverden hun doos om tot een mooie boot!


Dinsdag 'Ri ra meel, dozen o zoveel!'
Vandaag lagen heel wat verschillende dozen in onze klas. De kleuters mochten elk een doos kiezen die volgens hen de mooiste was. Deze dozen plaatsten we op 'onze mooie dozentafel'!
Hierna hebben we deze verschillende dozen eens allemaal bekeken. Er waren grote dozen, kleine dozen, dozen van plastiek, metaal of karton, er was ook een doos die de vorm van een kerstboom had en een doos waar muziek uit kwam!

  
We zongen samen het lied 'zoveel dozen' en bouwden een toren van dozen. Ook maakten de kleuters een dozenketting en konden de kleuters spelen met de draaischijf. Dit vonden de kleuters heel spannend!




































Donderdag 'Ri ra rodig, wie heeft een doosje nodig?'
Doorheen de week had ik het verhaal van 'Het verloren schaap' op verschillende manieren gebracht. Vandaag werd het verhaal gedramatiseerd.
Iebe werd schaapje Iny, de andere kleuters waren de andere schapen en ikzelf was de herder. Schaapje Iny was verloren gelopen en had haar pootje pijn gedaan. Samen met de andere schapen ging ik op zoek naar Iny en verzorgde ik haar pootje. De kleuters deden enthousiast mee! Daarna legde ik de schapenvelletjes en de rugzak van de herder in de poppenhoek. De kleuters speelden toen zelf het verhaal na, prachtig om te zien!



 
Vrijdag 'Ri ra roos, dit is m'n muziekdoos!'
Wat gaat de week snel voorbij! Enkele dozen hielden het zelf niet meer vol, maar daar hadden Tarquin en Nand iets op gevonden! Ze maakten een stal voor schaap Iny en de andere schapen.
Maar van al dat spelen met dozen word je erg moe! Louis die gebruikte een doos als bed.

 
 
Om de week af te sluiten deelde ik de muziekinstrumenten uit die we gemaakt hadden van dozen. Samen maakten we muziek en speelden we een luisterspel! Wat was iedereen fier op hun instrument!
Toen ging de bel... Jammer dat mijn stage afgelopen was, ik vond de kleuters van de eerste kleuterklas echte schatten! Ik zal ze missen maar misschien zie ik ze ooit wel eens terug!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten